Szoftveres karbantartás

Gépe érezhetően lassabban indul és működik mint vásárlást követően? Megtud inni egy KV-t is, mire be vagy kikapcsol a gép? Gyakran jelennek meg zavaró hibaüzenetek használat közben? Több olyan program is található számítógépén, notebookján, amire már nincs szüksége, vagy nem is tudja hogyan került oda? Ebben az esetben ideje karbantartani a gép operációs rendszerét és az arra telepített programokat.

Szoftver karbantartás

Sok esetben a számítógép lassúságát a helytelenül beállított-, vagy feleslegesen telepített programok okozzák, esetleg vírus vagy kéretlen program jelenléte a rendszerben.

Ezen alkalmazások megfelelő konfigurálása, vagy a szükségtelenek eltávolítása, vírusok /kéretlen programok törlése segíthet és nagyban elősegítheti a helyes és gyors működést.

Fontos továbbá a gépen található programok naprakész, friss állapotban tartása, hiszen a szoftverek készítői folyamatosan fejlesztik az újabbnál újabb lehetőségeket tartalmazó programokat, kiegészítéseket és hibajavításokat. Előzze meg a felesleges számítógép javítást és tartsa karban szoftvereit segítségemmel!

Vírusírtás

A vírusirtó programok nagy része nem csak megvédi számítógépét a támadásoktól, hanem megakadályozza, hogy egy vírus átkerüljön családja és barátai számítógépére e-mail küldés, vagy fájl megosztás során. Fontos megemlíteni, hogy mivel a vírusokat programozzák le először, illetve napi szinten rengeteg új fenyegetés jelenik meg, ezért tökéletes vírusírtó sajnos nem létezik. Előfordulhat, hogy vírusvédelme bizonyos vírusokat nem ismer fel, ezért mellette is rendkívül fontos a számítógép körültekintő használata.

A kevesebb néha több

Gondot jelenthet az is, ha több ilyen vírusirtó program van telepítve a rendszerre, mert ezek egymás tevékenységét blokkolva, képesek nagymértékben lassítani a rendszert.

Operációs rendszer (Windows) frissítések

A biztonsági rések felszámolásával számítógépünk biztonságosabbá és jó esetben biztosabban működővé válik. Ezért érdemes Önnek is számítógépe automatikus frissítését engedélyezni.

Ha már érezhetően nagy a baj.

Ha esetleg már megtörtént a baj, és a számítógép nem indul el megfelelően, esetleg a gépen furcsa, esetleg zsaroló üzenetek és eddig nem látott ikonok jelennek meg, se essen kétségbe.

Ilyen esetben a gép mielőbbi leállítása szűkséges, a károsodás terjedésének megállítása érdekében.

Ilyen esetben a vírusirtást, még elérhető épp adatok mentését – adatok helyreállítását a rendszertől függetlenül, egy másik rendszer beiktatásával lehet eredményesen elvégezni.

A szoftveres karbantartás munkaideje minden esetben a gép állapotól függ, így bevizsgálást követően tudok pontos árajánlatot adni a szolgáltatásra.