Adatmentés

Informatikai pályafutásom során egyik mentorom, Laci kedvenc mondását szoktam idézni Ügyfeleimnek amikor az adatok biztonságáról kérdeznek:

„Az az adat, ami egy helyen van meg, az igazából nincs meg!”

A mai világban az egyik legdrágább kincs, az információ, így fontos tisztában lennünk azzal, hogy ezek a fontos kincseink, mikor vannak tényleges biztonságban.

Adataink között lehetnek pótolhatatlan céges adatok, sok pénzért megvásárolt programok licencei, Nem visszaállítható jelszavak, családi emlékeket felidéző fényképek és videók egyaránt.

Fontos tehát az adataink biztonságával kapcsolatban előre végiggondolni, miként érintene minket egy váratlan esemény okán bekövetkezett teljes adatvesztés és ennek várható következményei alapján megtenni a szükséges megelőző intézkedéseket.

A szervízben, igény szerint, minden, az adatok biztonságát kockáztató beavatkozás előtt biztonsági mentést készítek az eszközön tárolt adatokról, melyet Ügyfeleink igénye szerint meghatározott ideig tárolni tudok, amíg mondjuk az eszköz szakszervízbe kerül, kérésre külső adathordozón átadhatom, vagy visszaállítom azt rendszer újra telepítés, új eszközre költözés esetén.

 

Megelőzés:

A rendeszeres biztonsági mentés az adatvesztés leghatásosabb ellenszere. Az adatok biztonsága érdekében alapszabály, hogy a legjobb és legolcsóbb megoldás a védekezés, az adatok rendszeres, vagy eseti mentése. Az adatmentés az adatok mennyiségétől függően történhet DVD lemezekre, külső USB háttértárra, hálózati adattárolóra vagy akár egy másik számítógépre is. Így biztosíthatja be cége és otthoni számítógépén tárolt legfontosabb adatait, nyugodt lehet a pótolhatatlan családi fotóalbumok és videók megfelelő tárolása felől.

Az Önt vagy cégét mennyire viselné meg egy teljes adat megsemmisülést? Ne várja meg amíg ez bekövetkezik, foglalkozzon a témával az adatvesztés előtt! Kérjen ajánlatot adatmentésre, segítünk kiválasztani az optimális megoldást az Ön számára!

Mit tehet akkor ha már megtörtént a baj?

Fontos személyes vagy üzleti adatokat tárolt az eszközön, ami nem indul el, összetört vagy elromlott? 
Adatait nem éri el, mert valami módosította/elkódolta vagy törölte az eszközről?

Még nincs minden veszve!

Szervízünk adat-helyreállító szolgáltatásunk keretében kisérletet tesz az adatok, elveszett fileok helyreállítására, visszahozzuk az elveszett fájlokat, melyek hibás hardver, szoftver ütközés, vagy vírusok által váltak használhatatlanná.

Véletlen törlés:
Véletlenül beletörölt egy könyvtárba? Formázta a pendrive-ot, pedig nem szerette volna? Ezen hibák szinte minden esetben javíthatóak és az adatok helyreállíthatóak.

FONTOS!

A meghajtóra az adatvesztés felismerése után ne végezzen másolást! Ezzel végleg felülíródhatnak a rajta lévő, még visszahozható adatok!

Logikai sérülések, törölt partíció, elveszett meghajtó:
Logikai merevlemez sérülés. Előfordul, hogy egy meghajtó, vagy partíció hardveres hiba nélkül lesz olvashatatlan. Ilyenkor általában az egyes állományok kezdetét és végét tartalmazó információs táblák sérülnek. Ebben az esetben a megfelelő merevlemez-diagnosztika lefuttatásával ezek a hibák javíthatók, az adatok hozzáférhetővé tehetők.

Fizikailag sérült, elektronika hibás meghajtó javítása:
Fizikai merevlemez sérülés. A fizikailag sérült lemezek javítását szervízünk jelenleg nem tudja vállalni, mivel ennek speciális feltételeit jelenleg még nem tudtuk megoldani (Pormentes, Tiszta-szoba, speciállis szerszámok és szaktudás, stb.)

Amikor egy megkeresés során kiderül, hogy fizikai meghibásodásról van szó, ajánlani tudunk ezen hibák javítására szakosodott partner céget.